31 mars 2007 och dagen är lördag. idag är nog en bra dag. den har börjat bra, med att jag inte gjort allt för många knop. jag har legat i solen i min säng, filosoferat och lyssnat på p3, men när sanna brådings hemska stämma tonade upp sig fick jag nog och återgick till min playlist.
hur som helst. igår var jag återigen på spex. denna gången medicinarna i toddyspexarna som stod för föreställning. man kan tror att det är en ny vana, men jag yrkar på slumpen. nåväl, innan premiären bjöd jag rasmus paradrättEN och öl. spexet hette cosa nostra och behandlade den sicilianska maffians bravader och mysterier. de öppnade med rasmus bidrag palermo-kupletten och satte ribban. i föreställningen förekom det en poliskommissarie i ensemblen vid namn cesare mori. för övrigt var denne sjuuuhukt lik viktor brobacke. jag hann aldrig ta någon bild av honom, men annars hade jag kunnat lägga upp jämförelsebild så nu själva kunde skåda. det var bara lekakulan som fattades.. lägger upp en fin liten bild på herr brobacke. dessvärre hittade jag ingen med bara ovan nämnda, så gustav bendt fick också följa med (men då blir ju inte mallan ledsen iaf..)
nåväl, idag lagade jag brunch till mig själv, eller egentligen var det bara en mer omfattande frukost som innefattade (olika) mackor med leverpastej och gurka, blåbärssoppa, yoghurt, te, banan och kokt ägg. ägg, får mig osökt att komma in på mitt ständiga mysterium - vitsen med majonnäs. därom tvista de lärde. jag verkar uppenbarligen vara den enda som inte fattar vitsen med detta livsmedel, om man nu kan kalla det för livsmedel. hur som helst. det drar sig mot påsk och då äter man ju ägg. och vad jag har förstått när jag tagit upp detta mysterium för diskussion med vänner och bekanta är att man kan äta ägghalvor med majonäs. för det mesta äger jag ju ägg med kaviar (eller kalvar som min kamrat från förr uttryckte det). i min familj är majonnäs inget vanligt förekommande, då ägghalvor serveras vid påsk, inte annars heller för den delen. vi äter med kalles kaviar på ägghalvor. detta kanske är ett led till att förstå varför jag inte förstår vitsen med majonäs, men ändock fattas det avgörande genombrottet för min förståelse. enligt den fira encyklopedin wikipedia är majonnäs en tjock kall sås som består av ägg, vinäger och olja som vispats samman med fransk senap och olika kryddor. de lärda tvista även om majonnäsens uppfinnare. enligt wikipedia finnes tre huvudteorier om hur majonnäsen uppkom, om ni finner det intressant surfa då in och uppdatera för egen maskin på http://sv.wikipedia.org/wiki/Majon%C3%A4s
detta inlägg kanske inte har något vidare till substans, men jag hoppas att ni fann det underhållande ändå.tjing, darlings
No comments:
Post a Comment